DesignClaud gaat natuurlijk voornamelijk over interieur en design. Maar neem het me niet kwalijk als ik af en toe ook een beetje blog over het mama zijn, baby’s en alles wat je nodig hebt voor je kleintje. Het is toch een groot deel van mijn leven geworden sinds de geboorte van Jaya en dat kan ik hier op DesignClaud niet negeren. Daarnaast vind ik het stiekem ook heel erg leuk om over hebbedingetjes, baby’s en mama’s te praten. Hopelijk deel ik deze liefde met veel andere lezers, die misschien ook wel mama zijn?

IMG_3370

Je kent het wel, je bent zwanger en je krijgt opeens allemaal boekjes, tijdschriften en gratis boxen aangesmeerd. Sommige zijn ideaal, andere stellen niks voor. In sommige van deze dozen en boekjes hebben ze het vaker over de uitzetlijst. Een lijst vol met spulletjes die je echt moet hebben voor je baby. Nou, ik kan je nu al een aantal dingen vertellen die wij nooooooit gebruiken van die lijst. Zoals bijvoorbeeld die 20 hydrofiele doeken. Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt om er zoveel te gebruiken, maar ik doe het met een stuk of 6 tot 8. Hydrofiele washandjes, ik heb er 6 en gebruik er hoogstens eentje tijdens het in bad gaan. Voordat ze weer in bad gaat, heb ik die alweer gewassen. Wat ik bijvoorbeeld wel veel gebruik zijn spuugdoekjes. Ik vind ze vooral handig voor het lekken van moedermelk tijdens het drinken. Gelukkig spuugt Jaya niet of nauwelijks dus daar gebruik ik ze ook niet voor. Iets wat ik mis op de uitzet lijst is bijvoorbeeld een goede draagdoek. Baby’s vinden het heerlijk om bij je te hangen ipv in de kinderwagen. Soms is het niet handig maar ga je een dagje wandelen dan is zo’n draagdoek heerlijk. Daarnaast hebben wij ook een schapenvacht gekocht. Ze geniet er volop van als ze lekker ligt te spartelen erop. Een schapenvacht is heel goed voor ze, waarom? Lees het hier!

Mijn fout…

Wat ik niet goed heb gedaan tijdens mijn verlof is het mezelf tegenhouden om kleertjes te kopen. Uiteindelijk heb ik teveel 50 en 56 waardoor ze sommige dingen maar 1x heeft aangehad. Zonde! Voordat je het weet groeien ze eruit en zit het veels te strak. Ook de slaapzak is nu al te klein, terwijl het 50/62 is. Als ze zich uitstrekt zit ze met haar voeten onderaan de zak, niet heel comfortabel!

IMG_3897

Handige dingetjes..

Tip 1: de sock-ons zijn zo ideaal om je kleintje de sokjes te laten aanhouden. Tip 2: wegwerp washandjes van de drogist. Ideaal voor in de luiertas of voor de dagen dat ze niet in badje gaan. Tip 3: de beste speen voor je kindje. Dit is nogal een gedoe want sommige kinderen willen de speen helemaal niet, sommige af en toe en anderen weer heel graag. Jaya wil de speen maar heel af en toe. We hebben er in totaal 4 geprobeerd en de Avent speen pakte ze uiteindelijk wel. Waarom? Geen idee!

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!

%d bloggers liken dit: